System HAACP to firma specjalizująca się w szkoleniach oraz we wdrażaniu założeń systemu HACCP wszędzie tam, gdzie pracownicy mają kontakt z żywnością. Wdrażanie HACCP musi być realizowane w sklepach spożywczych, w firmach zajmujących się produkcją i przetwórstwem żywności, a nawet w przedsiębiorstwach transportowych, które zajmują się przewozem żywności.
Szkolenia dla pracowników gastronomii
Wdrażanie HACCP jest szczególnie ważne w przypadku punktów gastronomicznych, takich jak bary, restauracje, kawiarnie i cukiernie. W tych miejscach istnieje wiele rodzajów zagrożeń, które mogą spowodować zatrucie żywności. Groźne jest jej niewłaściwe przechowywanie i przetwarzanie, to samo dotyczy czystości narzędzi, stołów i urządzeń, w których żywność jest przygotowywana i przetwarzana. Wdrożenie HACCP znacząco zwiększa bezpieczeństwo klientów, pozwala unikać groźnych sytuacji i popełniania błędów przez pracowników firm. Certyfikaty HACCP są też gwarantem dla klientów, że dana firma stosuje się do najwyższych standardów bezpieczeństwa i inwestuje w personel.